Co kojarzy nam się najbardziej kiedy myślimy o pysznym deserze?
Większość z nas zgodnie odpowie – czekolada!
Czekolada w każdej postaci smakuje wyśmienicie – batoniki, tabliczki czekolady, czekoladowe ciasta… Jednak jednym z najpyszniejszych połączeń jest czekolada ze świeżymi i orzeźwiającymi owocami!
Dziś przedstawiamy przepis na wyjątkowe fonude czekoladowe, które idealnie sprawdzi się podczas świętowania Dnia Kobiet.
Najlepszym wyborem czekolady jest ta najwyższej jakości belgijska.
W naszym sklepie znajdziecie szeroki wybór różnych smaków, dzięki czemu każdy znajdzie coś wyjątkowego dla siebie.
Ciekawym połączeniem może być także połączenie białej i ciemnej czekolady!
Najlepiej wybierać owoce sezonowe. Chociaż truskawki w marcu brzmią egzotycznie i idealnie sprawdziłyby się podczas słodkich chwil we dwoje, to w marcu na próżno szukać tych soczystych i słodkich. Jakich owoców zatem użyć? Polecamy banany, jabłka lub kiwi!
Oprócz owoców i czekolady do wykonania fondue będzie Ci potrzebna także śmietana kremówka.
Jeśli posiadasz zestaw do fondue, wykonanie takiego deseru jest dziecinnie proste.
W garnuszku fondue podgrzej czekoladę i dodaj kremówkę do momentu kiedy utworzy się płynna czekoladowa masa. Owoce obierz i pokrój w dowolny sposób i zanurz w płynnej czekoladzie!