Pomysł na Dzień Kobiet – czekolada w towarzystwie owoców!

Co kojarzy nam się najbardziej kiedy myślimy o pysznym deserze?

Większość z nas zgodnie odpowie – czekolada!

Czekolada w każdej postaci smakuje wyśmienicie – batoniki, tabliczki czekolady, czekoladowe ciasta… Jednak jednym z najpyszniejszych połączeń jest czekolada ze świeżymi i orzeźwiającymi owocami!

Dziś przedstawiamy przepis na wyjątkowe fonude czekoladowe, które idealnie sprawdzi się podczas świętowania Dnia Kobiet.

Najlepszym wyborem czekolady jest ta najwyższej jakości belgijska.

W naszym sklepie znajdziecie szeroki wybór różnych smaków, dzięki czemu każdy znajdzie coś wyjątkowego dla siebie.

Ciekawym połączeniem może być także połączenie białej i ciemnej czekolady!

Najlepiej wybierać owoce sezonowe. Chociaż truskawki w marcu brzmią egzotycznie i idealnie sprawdziłyby się podczas słodkich chwil we dwoje, to w marcu na próżno szukać tych soczystych i słodkich. Jakich owoców zatem użyć? Polecamy banany, jabłka lub kiwi!

Oprócz owoców i czekolady do wykonania fondue będzie Ci potrzebna także śmietana kremówka.

Jeśli posiadasz zestaw do fondue, wykonanie takiego deseru jest dziecinnie proste.

W garnuszku fondue podgrzej czekoladę i dodaj kremówkę do momentu kiedy utworzy się płynna czekoladowa masa. Owoce obierz i pokrój w dowolny sposób i zanurz w płynnej czekoladzie!

ChocolateFondue4677-thumb-596x350-172116

Dodaj komentarz